Szülésfelkészítés,tanácsadás Győrben, 2013 óta - Itt a felkészülés Rólatok szól és aktív részesei lehettek

Albert Nóri - Szülésfelkészítő tréner, dúla, gyermekágy- és szoptatástámogató dúla, masszőr, babamasszőr, haptoterapeuta, pedagógus

E-mail: doulanori@gmail.com
FB/ Albert Nóri - Szülésfelkészítő Győrben - Várandós Családi Műhely
FB/ Korokan masszőr Győr - Albert Nóra
https://haptonomia.hu/szakemberek/


doulanori@gmail.com

Bemutatkozom

 

Albert Nórának hívnak. Győrben születtem és élek. Három gyönyörű kislány édesanyja vagyok. Hivatásom szerint  óvodapedagógus, gyermekágy- és szoptatástámogató dúla, szülésfelkészítő tréner, perinatális haptoterapeuta és KoroKan masszőr vagyok.

    Mindig is imádtam a gyerekeket, ezért már elég korán, óvodás koromban eldöntöttem, hogy óvónő leszek. Ezt a célomat sikerült is elérnem.  A várandósságaim alatt rájöttem, hogy kisgyermekkorom óta az ANYA-ság érzése volt az, ami munkált bennem, és a kisgyermekek – gyermeknevelés tanulásának irányába vitt.

    Imádtam várandósnak lenni, mindhárom alkalommal csodálatos volt a bennem növekvő kis életet érezni. Első kislányom születése - melyre oly nagyon készültem a fogantatástól, sőt a családalapítás tervétől kezdve - végül 18 óra vajúdás után császármetszéssel végződött. Nem keserített el, elmondhatatlanul boldog voltam, hogy végre megérkezett hozzánk, de azért hiányzott a természetes szülés élménye.   

   Második alkalommal még tudatosabban készültem, és úgy döntöttünk, hogy dúlát is fogadunk a szüléshez.  Közben egy képzésben is részt vettem (ELTE perinatális szaktanácsadó  szak),  ez is rengeteget segített abban, hogy túlléphessek a császármetszésen, és újult erővel készülhessek a  második szülésemre. Végül a második kislányom születése, de már a szülésre való készülődés is csodálatos volt. A dúlám és a párom segítsége, támogatása hihetetlen erőt nyújtott számomra, és végül sikerült a természetes szülést átélnünk.                                                  

   A szülés utáni napokban a vizitelő orvosok csak 'csodamamának' hívtak, mert sajnos szokatlan volt számukra, aminek annyira természetesnek kellett volna lennie: egy nő természetesen is képes megszülni a gyermekét, akár előzetes császármetszés után is!! Az orvosom szerint, ha én nem hiszek benne ennyire, és nem készülök a szülésre ennyire pozitívan, megint császármetszéssel végződött volna a vajúdásom. Nincs fontosabb az önmagunkba vetett hitnél! A hitnél, hogy nőként természetes, velünk született adományunk a gyermekeink megszülésére való képességünk.

   Harmadik alkalommal ismét apa és dúla támogatásával szültem. Az első két szülésem alapján már elkönyveltek "lassan szülőnek", így végül mind az orvosom, mind a gyermekorvos lekéste harmadik kislányom születését, miután a "szokásoshoz képest" 10 órával korábban világra jött, mindenféle beavatkozás nélkül! Csodálatos élmény volt! :-)

   Nagy örömömre szolgált, hogy érdeklődésem miatt folyamatosan megtaláltak olyan kismamák, akik támogatásra szorultak. Úgy éreztem, itt az ideje, hogy stabil alapokra helyezett, szakszerű, hiteles tudással segítsem, támogassam őket, ezért elvégeztem az Életkapu Alapítvány által szervezett Dúla alapképzést Szombathelyen, Dézsi Rékánál, majd részt vettem Ina May Gaskin, amerikai bába, Spirituális bábaság című továbbképzésén is. 2012 tavaszán pedig befejeztem a Haptonómia tanulmányaimat Budapesten Jean-Luc Deconinck-nál, majd elvégeztem a Dézsi Réka dúla tréner által szervezett  DONA International  ( Doulas of North America, azaz Észak-Amerikai Dúlák Szövetsége) Dúla képzését is, valamint a DONA dúla trénere,Debra Pascali-Bonaro által tartott Postpartum (gyermekágyi) dúla képzést is. Maroy Ditta és Martina Halfmann vezetésével az 'Egyéni és csoportos szülésfelkészítő tréner' végzettséget is megszereztem. Mindezeket követte Fekete Ibolya kismama, senior, és aktív masszázs tanfolyama.

 Szívemhez nagyon közelinek érzem a női élet ezen periódusát. Érzem azt is, hogy itt, a 21. században mennyire nagy szükség van nőiségünk megerősítésére, megtámogatására, hiszen csak egy évszázaddal korábbra visszatekintve a nőket életük minden periódusában körülvették és tudásukkal, tapasztalataikkal támogatták női családtagjaik, rokonaik, ismerőseik, s ez így volt természetes! (Ugyanígy a férfiakat is!)  Ma ezt már persze nehéz lenne megvalósítani, hisz a világ kitárult mindenki számára: családok feldarabolódtak, eltávolodtak egymástól, és a női élet fordulóiról sem kapjuk meg már azt tudást, amit Nagyanyáink és Dédanyáink még a Családban felnövekedve szinte a levegővel együtt szívtak magukba.

   Szeretnék tehát mindenképpen  a Szülés-Születés közelében maradni, legalább úgy, hogy az azt igénylő Nőknek, Kismamáknak, Apáknak, Várandós pároknak segítek felkészülni a várandósságra, vajúdásra, szülésre, a gyermekágyas időszakra, szoptatásra és a szülővé válásra szülésfelkészítőként; valamint támogatni, könnyebbé, szebbé, fájdalom-mentesebbé, és természetesebbé tenni várandósságukat, vajúdásukat és szülésüket, és a babával együtt töltött kezdeti időszakot  asszonytársi támogatással - tanácsadással, KoroKan masszázzsal; és segíteni szülővé válást, Anyaságot-Apaságot,  a gyermekgondozást-nevelést pedagógusként, szülőtársként - a régi idők asszonyaihoz hasonlóan.

   A saját szülés-feldolgozásomban, a szülésről való tudásom megszerzésében nagyon sokat segítettek számomra azok az alkalmak, helyek, könyvek, ahonnan "szülésfelkészítést" kaptam, bár mindre külön-külön találtam rá és magamnak rakosgattam össze azt, amit most én, a képzéseim elvégzése után, már megalapozott tudással, és folyamatos kíváncsisággal, önképzéssel bővítve kínálok a Kismamáknak-Pároknak szülésfelkészítőként immár 7 éve.

 Segítek felkészülni a Várandósságra, Szülésre, Gyermekágyra oly módon, hogy 

  • együtt dolgozhattok és készülhettek fel párban egy képzett szülésfelkészítő trénerrel,
  • a Ti igényeiket és személyiségeteket figyelembe véve és tiszteletben tartva  támogatlak Benneteket a vajúdásra és szülésre, a hatékony vajúdástámogatására való felkészülésben 
  • változatos és interaktív előadásokkal, 
  • gondolatébresztő feladatokkal, játékokkal, mozgásos gyakorlatokkal.   

Szeretettel várom megkereséseiteket!